معرفی انواع کابل شبکه
معرفی انواع کابل شبکه
برای برقراری ارتباط بین تجهیزات مختلف یک سیستم دربازکن صوتی یا تصویری از کابل یا سیم استفاده می شود شناخت انواع کابل ها و چگونگی ارتباط آن ها باعث می شود که یک ارتباط درست و بهتری داشته باشیم، دربازکن های آنالوگ سیماران از سیم mmو0.6 فویل دار و دربازکن های IP آن از کابل شبکه Rj45 برای داشتن صدا و تصویر با کیفیت استفاده می نمایند. برای سیم بندی ترمینال مانیتورIP و سوکت Rj45 از استاندارد straight در قالب رنگ بندی T-568 B استفاده می شود. در این مقاله سعی کرده ایم به طور مختصر درباره کابل و انواع مختلف آن صحبت نماییم.
کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه مجموعه سیم هایی از جنس مس یا شیشه که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روترها و سوئیچ ها و ... استفاده میشود و نقش رسانه ای را دارند که در آن دادهها جریان داشته و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل میشوند.
کابل های شبکه انواع مختلفی دارند که انتخاب نوع کابل بستگی به ساختار و توپولوژی و معماری سیستم دارد.
انواع کابل شبکه :
به طور کلی 3 دسته کابل شبکه وجود دارد :
1 - زوج به هم تابیده شده (Twisted Pairs) : کابل های شبکه از رشته سیم هایی ساخته شده که به صورت جفت به هم تابیده شده اند تا از تداخلات الکترو مغناطیسی جلوگیری کنند تا میزان افت سیگنال در طول مسیر به حداقل برسد.
2 - کواکسیال ( Coaxial) : کابل کواکسیال که شامل Thinnet و Thicknet است و در صنایع بیشتر استفاده میشود.
3 - فیبر نوری (Fiber Optic) : کابل فیبر نوری از شیشه ساخته شده و سیگنال ها را با پالس ها و امواج نوری منتقل میکند. کابل فیبر نوری در اتصالات و ارتباطاتی که نیازمند سرعت بسیار بالا هستند و همچنین در جاهایی که پهنای باند بالا نیازداریم کاربرد دارد.
انواع کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair:
1-UTP(Unshielded Twisted-Pair) : کابل هایی که در آن ها از هیچ گونه شیلد یا فویلی استفاده نشده است که در اترنت و Fast Ethernet کاربرد دارد. نام استاندارد این نوع کابل شبکه U/UTP است.
2-STP(shielded Twisted-Pair) : کابل های شیلددار کابل هایی هستند که به منظور کاهش تداخل الکترومغناطیسی (EMI) یا همان نویز، دور هر کدام از زوج ها یک شیلد قرار دارد و در آن ها از شیلد استفاده شده است .
استفاده از فویل در کابل های شبکه برای جلوگیری از وارد شدن اثرات القایی خارجی EMI یا همان نویز است و به کارگیری شیلد در کابل شبکه برای تخلیه اثرات القایی و الکتریسیته ساکن به سیستم تخلیه ارت است که برای تخلیه کامل ارت باید تمام تجهیزات شامل کابل ، سوکت و پچ پنل از نوع STP باشند و به سیستم تخلیه ارت متصل باشند .
کابل های شبکه بر اساس نوع شیلد به کار رفته به انواع مختلفی تقسیم می شوند :
1 - کابل های شبکه FTP یا F/UTP: در این نوع کابل شبکه به دور همه زوج ها یک فویل کلی پیچیده شده است ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
2 - کابل های شبکه S/UTP: کابل هایی که یک شیلد Braid Screen یا بافته شده کلی دور همه زوج ها پیچیده شده است ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
3 - کابل های شبکه SF/UTP یا SFTP: کابل هایی که دور چهار زوج آن هم شیلد Braid Screen و هم فویل وجود دارد ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
4 - کابل های شبکه S/FTP: کابل هایی که یک شیلد Braid Screen کلی دور همه زوج ها پیچیده شده است و یک فویل دور هر یک از زوج ها را پوشانده است.
5 - کابل های شبکه F/FTP: کابل هایی که دور هر زوج تابیده شده آن و همچنین دور تمام زوج ها فویل پیچیده شده است.
6 - کابل های شبکه U/FTP: کابل هایی که دور هر زوج تابیده شده آن یک فویل قرار دارد اما هیچ فویل یا شیلدی کلی تمام زوج ها را نپوشانده است.
7 - کابل های شبکه U/UTP: همان کابل های شبکه UTP هستند که شامل هیچ شیلد یا فویلی نیستند.
انواع کابل فیبر نوری عبارتند از :
1- Single mode : در فواصل خیلی دور استفاده می شود.
2 -Multi Mode : ظرفیت بالاتری دارد.
کابلهای شبکه در Category های مختلف دارای پهنای باندهای مختلفی هستند که عوامل تاثیر پذیر در پهنای باند عبارتند از :
- جنس مغز سیم : هرچه مس بیشتری استفاده شده باشد میزان پهنای باند بیشتری را کابل از خود عبور می دهد.
- میزان به هم تابیدگی : هرچه در کابل بیشتر باشد کابل از تداخل الکترو مغناطیسی کمتری رنج می برد و پهنای باند بهتری را انتقال می دهد.
- میزان یکدست بودن قطر سیم در طول مسیر : یکدست بودن قطر سیم در طول مسیر، میزان افت سیگنال را کاهش می دهد.
برقراری ارتباط توسط کابل شبکه فقط با ترکیب رنگ بندی خاص ممکن خواهد بود و رنگ بندی اشتباه (حتی اگر ترتیب رنگها را در دو سر کابل رعایت شود) ارتباطی را ایجاد نخواهد نمود.
کابل های شبکه برای اتصال به تجهیزات نیازمند سوکت هایی می باشند که این سوکت ها RJ45 نام دارد، رنگ بندی سوکت شبکه شامل دو استاندارد است :
1- T568 A
2- T568 B
از این هشت سیم 4 سیم وظیفه انتقال سیگنال و 4 سیم دیگر به منظور سرعت 1000 و استفاده های جانبی استفاده می شود که از 4 سیمی که وظیفه انتقال سیگنال را بر عهده دارند, دو سیم وظیفه ارسال سیگنال Send و دو سیم وظیفه دریافت سیگنال Receive را بر عهده دارند.
کابلهای شبکه بسته به اینکه یک کامپیوتر و یک سوئیچ را به هم متصل کنند یا دو کامپیوتر به هم متصل کنند، ممکن است به دو صورت مستقیم (Straight) یا ضربدری(Crossover) تولید شوند.
1 - straight (کابل کشی مستقیم) : هرگاه هدف اتصال یک دستگاه کامپیوتر به یکی از تجهیزات شبکهای (مانند سوئیچ، روتر، اکسس پوینت یا ...) باشد از این نوع کابل استفاده می شود.
2 - cross (کابل کشی ضربدری) : در مواردی که هدف اتصال دو کامپیوتر به هم یا اتصال دو سوئیچ به هم باشد، از کابل ضربدری یا Crossover استفاده می شود. در این کابل رنگهای استفاده شده در ابتدا و انتهای کابل باهم تفاوت دارند.
مطالب مرتبط در این دسته بندی
دیدگاه های ثبت شده (0)
دیدگاهتان را بنویسید
جدیدترین ها
-
آیفون تصویری | 9 روز قبلقابلیت شمارش افراد در دوربین های مداربسته سیماران
-
درب اتوماتیک | 2 هفته قبلآشنایی با محصولات راهبند شرکت سیماران
-
آیفون تصویری | 3 هفته قبلمقایسه دربازکن های آنالوگ و تحت شبکه سیماران
-
متفرقه | 1 ماه قبلبازتاب تولیدات گروه صنعتی سیماران در روزنامه جام جم
-
دوربین مداربسته | 2 ماه قبلتکنولوژی استارلایت (Starlight) در دوربین های مداربسته
-
آیفون تصویری | 2 ماه قبلکاربرد سوئیچر در دربازکن های تصویری
دسته بندی ها
- کنترل تردد
- دوربین مداربسته
- آیفون تصویری
- راهنمای نصب
- کاتالوگ
- اخبار نمایشگاهی
- آنتن مرکزی
- متفرقه
- تکنولوژی
- ویدیو ها
- درب اتوماتیک